Alpha

VAD ÄR ALPHA?

Alphakursen är öppen för alla som är intresserade av att upptäcka vad kristen tro handlar om. Det är en plats dit man kan komma och koppla av, äta, dela tankar och utforska meningen med livet tillsammans.

HUR ÄR EN ALPHAKVÄLL UPPLAGD?

Vi startar med att äta tillsammans. Sen presenteras kvällens tema och vi får höra på ett föredrag där man varje vecka tittar närmare på en aspekt av kristen tro. Därefter följer tid för diskussion i mindre grupper där man kan ställa frågor, dela funderingar eller åsikter om föredragets innehåll.

VAD FÖRVÄNTAS AV DEN SOM VILL GÅ EN ALPHAKURS?

Det krävs ingen förkunskap om bibeln eller om kristen tro för att börja på Alpha. Oavsett bakgrund eller nuvarande relation till tro är alla välkomna som är intresserade av vad kristen tro handlar om.

VARFÖR DELTA I ALPHAKURSEN?

Deltagarna kommer på Alphakursen av många skäl, en del vill undersöka om Gud finns och vissa har frågor de vill diskutera. Många deltagare har aldrig varit i kyrkan och andra kan ha erfarenhet av det sedan tidigare.

ALPHAKURSENS UTFORMNING

Alphakursen hålls under tio stycken vardagskvällar. Det är även en Alphadag eller ett Alphadygn i mitten av kursen. Kursen startar med prova på-kväll och man binder inte upp sig till något när man börjar.
Alla som deltar i kursen kommer att få ett alphahäfte som följer kursens teman. Det kostar inget att delta i Alphakursen, även om en summa tas som ett bidrag för alphadygnet samt för maten som serveras varje onsdag. För den som har råd får man gärna bidra med 40 kr/tillfälle för maten.

PROVA PÅ-KVÄLL!

Den första samlingen är en prova på-kväll för dig som vill se om kursen är något för dig. Det räcker att du efter den bestämmer dig för om du vill fortsätta gå kursen.

FÖRELÄSNINGSTEMAN:

Kristen tro – tråkig, osann, ologisk? (Prova på-kväll!)
Vem är Jesus? Varför dog Jesus?
Varför ska jag be och hur? Varför ska jag läsa Bibeln och hur?
Hur kan jag vara säker på min tro? Hur leder Gud oss?
Vem är den helige Ande, vad gör han och hur kan jag bli uppfylld av den helige Ande?
Hur står jag emot det onda? Helar Gud idag? Vad ska man ha kyrkan till?

FRÅGOR & ANMÄLAN:

Höstterminen 2017 håller vi ingen egen Alpha-kurs men hänvisar till Hönö Missionsförsamling och deras hemsida för mer info och eventuell intresseanmälan: honomissionskyrka.se
Välkommen!